Världens godaste morotskaka

morotskaka1

Jag vet att jag säger att allt är gott och enkelt och sådär. Och det är för att det såklart är det, annars hade jag inte tipsat om det. Men den här morotskakan är VÄRLDENS BÄSTA MOROTSKAKA. Jag lovar. Jag har fått receptet av mamma, och varje gång hon har gjort den kan jag inte sluta äta – jag har nämligen aldrig smakat någon godare morotskaka i hela mitt liv.

Så vad passade inte bättre att fira OS-gulden med? Världens godaste morotskaka – med en touch av OS-feber och kärlek för alla. Den som vill kan ju strunta i OS-ringarna (som jag gjorde genom att vispa upp en äggvita, blanda i 2,5 dl florsocker, 1/2 tsk ättiksprit och karamellfärg), men: In your face, Putin.

Du behöver:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1,5 dl solrosolja
4,5 dl rivna morötter
smör och ströbröd till formen

Cream cheese lime-frosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 gram philadelphiaost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja och rivna morötter.
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Kolla med en sticka om kakan är klar. Den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna.
8. Vispa alla frosting-ingredienser krämigt.
9. Bred frostingen över kakan.
10. ÄT!!!

morotskaka2

MUMS!

2 reaktion på “Världens godaste morotskaka

  1. Pingback: Uppdrag Sweet Tooth – Ryska vykort

  2. Pingback: Uppdrag Sweet Tooth – Ryska vykort

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>