Vegetarisk burgare – så gör du egen black bean burger

burgare

Hemmagjorda hamburgare – det blir inte bättre! Som vanligt när det kommer till mina tips är det lätt att göra. Jag gillar inte svår mat. Och har ingen ro till att stå i timmar i köket. Den här burgaren går förvånansvärt snabbt att göra.

Flera har undrat var #hungrigadamen tagit vägen. Hon har inte tröttnat på att baka och laga mat, det är ett som är säkert. Däremot har hon ett ”vanligt” jobb där hon inte längre jobbar hemifrån och tiden räcker därmed inte till. Men här är hon igen. Med en fantastisk black bean burger – en vegetarisk burgare gjord på svarta bönor. Receptet kommer från Coops tidning Mersmak, som alltid har fina och goda vegetariska recept.

Du behöver (4 burgare):
400 gram svarta bönor (sköljda)
3 dl mandelmjöl
1 ägg
1 riven gul lök
1 riven/pressad vitlök
1 dl hackad färsk koriander
1 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
1 dl sesamfrön

Gör så här:
1. Mosa bönorna med hjälp av en gaffel i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna utan semsanfröna. Blanda till en jämn smet.
2. Forma fyra burgare och vänd dem i sesamfrön. Stek i olja i en panna. Lägg på en rejäl skiva ost mot slutet, så att den smälter.
3. Lägg burgaren i varma hamburgerbröd, fyll burgaren med det du gillar och servera gärna med klyftpotatis.

Mums.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>