Vegetarisk gryta – bönchili med koriander

bönchili

Det här receptet kommer från Linas matkasse och är helt fantastiskt. Otroligt smakrikt, lätt att göra (bli inte avskräckt av alla ingredienser!) och dessutom grymt gott i matlåda!

Du behöver (4 personer):
2 baguetter
1 gul lök
250 gram morötter
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
1 msk socker
1 msk torkad oregano
1/2 msk torkad rosmarin
1 tsk malen spiskummin
1 tärning grönsaksbuljong
cirka 400 gram passerade tomater
cirka 400 gram borlottibönor
cirka 400 gram kidneybönor
2,5 dl vatten
2 msk balsamvinäger
1 msk kinesisk soja
1/2 msk sambal oelek
1 msk olivolja
salt och peppar
1 lime
1 kruka färsk koriander
gräddfil

Gör så här:
1. Finhacka löken, morötterna och zucchinin. Hetta upp olivoljan i en gryta och fräs lök, vitlök och grönsakerna i 4-5 minuter.
2. Rör ner socker, alla kryddor och passerade tomater. Låt koka 8-10 minuter.
4. Tillaga baguetterna enligt anvisning på förpackningen.
3. Blanda ner alla bönor, vatten, balsamvinäger, soja och sambal oelek i grytan. Låt koka någon minut och smaka sedan av med salt och nymald svartpeppar.
4. Klyfta limen och strö all koriander över grytan.
5. Servera med baguett, gräddfil och limeklyftor.

Mums.

4 reaktion på “Vegetarisk gryta – bönchili med koriander

Lämna ett svar till milla Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>