Vem är #hungrigadamen?

hungrigadamen2
Foto: Anna Hagvärn

Bland vänner och bekanta är jag känd för att ständigt vara hungrig – och det var så namnet #hungrigadamen kom till, som en hashtag på Twitter. Jag njuter av att äta, både mat och fika. Äta på restaurang kan vara det bästa som finns, liksom att fika bort massor av timmar på café. Jag är beroende av te och älskar koriander, wasabi och en riktigt kladdig kladdkaka, men undviker helst svamp, senap och rå lök. Helst äter jag vegetariskt. Och godsaker. Jag tror på balans och sunt förnuft, inte på förbud.

Vad gäller mat får jag nog kalla mig en glad amatör. Kunnig? Nja, egentligen inte. Det är nog mest så att jag älskar att äta – och på vägen lär jag mig.

Annars är jag journalist. Stockholm är hemma men rötterna finns i Dalarna medan rastlösheten ständigt längtar till utlandet. Hungriga damen heter egentligen Johanna.

Bilder hos hungrigadamen.se: Om inget annat anges är alla bilder tagna av mig. Vänligen respektera upphovsrätten. (Fråga mig gärna innan du lånar en bild.)