Vit minikladdkaka på kokosbotten

vitkladdkaka

Jag vet inte vad jag ska säga. Det här är så gott. Orden tar liksom slut. Det var när jag var baksugen men inte visste vad jag skulle göra som jag kom över ett recept på en vit kladdkaka. Jag gjorde om det lite, och herregud vad gott det blev…

Receptet är för fyra miniformar. Det går såklart att göra en vanlig stor kladdkaka i stället, men dubblera receptet i så fall.

Du behöver:
50 gram smör
50 gram vit choklad
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
citronskal från en halv citron
0,5 msk citronsaft
1 dl vetemjöl
2 msk kokos

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj formarna med smör och strö kokos i dem.
2. Smält smöret. Ta av kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar och smält den i smöret, under omrörning.
3. Blanda i socker, vaniljsocker och ägg. Tillsätt sedan citronskal och citronsaft, samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet och fördela den i formarna.
4. Grädda i ugnen i 10-12 minuter, beroende på hur kladdig du vill att den ska vara. (Gör du en stor kladdkaka, förläng gräddningstiden något.) När kakan svalat något, pudra över lite florsocker och servera med färska bär och kanske lite grädde.

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>